Kako se pripremiti za psihologijsko testiranje

Testiranje je sve češće dio selekcijskog procesa.

Mnogi se često pitaju zašto poslodavci posežu za testiranjem kada priloženi dokumenti i razgovor s kandidatom mogu dati potrebne informacije o kandidatu. Međutim, u razgovoru s kandidatom gotovo je nemoguće prikupiti baš sve potrebne informacije, a dojmovi o kandidatu čak i dobro istreniranih ispitivača mogu biti pod utjecajem njihovih osobnih stavova i vrijednosti.

Prijavili ste se na željeni posao i sada nestrpljivo čekate poziv poslodavca. Mobitel vam zvoni, javljate se i čujete osobu s druge strane linije kako vam govori: „Pozvani ste na psihologijsko testiranje“. Nakon dobre vijesti i nekoliko trenutaka zadovoljstva obuzima vas blaga nelagoda. Što sad? Kako da se pripremim za testiranje? Kakve ću testove rješavati? Prvo prestanite 'trtariti' jer je sama činjenica da ste pozvani na testiranje dobar znak. Poslodavac vas je prepoznao kao kandidata kojeg se isplati testirati i može vas zamisliti kao dio svog tima.

SVRHA PSIHOLOGIJSKOG TESTIRANJA

Mnogi se često pitaju zašto poslodavci posežu za testiranjem kada priloženi dokumenti i razgovor s kandidatom mogu dati potrebne informacije o kandidatu. Međutim, u razgovoru s kandidatom gotovo je nemoguće prikupiti baš sve potrebne informacije, a dojmovi o kandidatu čak i dobro istreniranih ispitivača mogu biti pod utjecajem njihovih osobnih stavova i vrijednosti. Testiranjem poslodavac želi dobiti što potpuniju sliku o vama, a koje će testove poslodavac upotrijebiti ovisi o radnom mjestu i njegovim zahtjevima.

PSIHOLOGIJSKI TESTOVI

Testovima se može mjeriti čitav niz ljudskih osobina, ali najčešće korišteni testovi su testovi kognitivnih sposobnosti i upitnici ličnosti. Samo vrijeme testiranja ovisi o broju testova, a najčešće varira između 45 min i 3 sata.

Testovi kognitivnih sposobnosti imaju ograničeno vrijeme rješavanja, a neki od savjeta za njihovo rješavanje su:

• Pozorno slušajte i slijedite upute, a ukoliko vam nešto nije jasno slobodno pitajte voditelja testiranja.
• Raspitajte se ima li test negativnih bodova. Ukoliko test nema negativnih bodova ostavite malo vremena na kraju pa se vratite na zadatke koje ste preskočili jer možete pogađati odgovore bez da išta gubite.
• Rješavajte zadatke po redu jer su obično zadaci poredani po težini. Ako zapnete na nekom zadatku, ostavite ga za kasnije i idite dalje.
• Ukoliko niste uspjeli riješiti sve zadatke, ne brinite jer je većina testova napravljena tako da kandidati ne stignu riješiti test do kraja.

Upitnici ličnosti nemaju ograničeno vrijeme rješavanja, a savjeti za njihovo rješavanje su sljedeći:

• Nemojte previše razmišljati na pitanjima, odgovor koji vam prvi padne na pamet obično je i najtočniji za vas.
• Većina upitnika ličnosti ima skalu laži/skalu upravljanja dojmovima na osnovu kojih se vidi koliko ste iskreno odgovarali. Ukoliko su rezultati na tim skalama previsoki, psiholozi u svojoj procjeni ne mogu dati neki konačni zaključak o vama. Takav ishod poslodavcima nije prihvatljiv te se na taj način sami isključujete iz daljnjeg selekcijskog postupka.
• Ako ste ipak bili uspješni u „uljepšavanju“ odgovora te prošli dalje i na kraju dobili posao, naći ćete se pred novim problemom, a to je da radno mjesto ne odgovara vašim osobinama ličnosti. U toj situaciji otežano izvršavate radne zadatke zbog čega ste pod stresom i nezadovoljni poslom te ste opet na početku - tražite novi posao!
• Kako ovi upitnici nemaju točnih i netočnih odgovora teško ćete pogoditi kakvog kandidata traži poslodavac i sukladno tome davati odgovore. Možda ste upravo vi idealan kandidat kakvog traži poslodavac što je još jedan razlog da budete iskreni.

Osim upravo spomenutih testova, na testiranju možete naići i na testove pažnje, koncentracije, otpornosti na stres, testove specifičnih znanja i vještina i sl. Bez obzira na to koji vas testovi dočekali na testiranju trudite se što je više biti svoji jer spoj idealnog kandidata i posla čini zadovoljnog radnika i poslodavca!

A ŠTO PRIJE TESTIRANJA?

• Naspavajte se.
• Moguću anksioznost i uznemirenost zbog testiranja možete pokušati smanjiti rješavanjem sličnih testova na brojim internet stranicama.
• Dođite odmorni i dobro raspoloženi.
• Ponesite sa sobom vodu jer testiranje može potrajati i nekoliko sati.

I ZA KRAJ...

Ako na kraju ne dobijete posao, nemojte biti očajni. To ne znači da vi ne valjate i da nikad nećete dobiti posao, već da se neki drugi kandidat bolje uklopio u ono što je poslodavac tražio. Vjerujte u sebe i nemojte se obeshrabiti! Budite svoji.

Piše: Nevena Gulin, savjetnik za zapošljavanje, Tecumviva d.o.o.

Vijest je preuzeta sa portala progressive.com

Povratak na vrh