Skup o važnosti raznolikosti dobavljača

Mreža poslovnih žena Women in Adria organizira skup za poduzetnice te voditelje nabava u korporacijama o važnosti raznolikosti dobavljača.

U četvrtak, 18. veljače, od 8.30 do 11 sati u hotelu Westin u Zagrebu održat će se skup o važnosti raznolikosti dobavljača s posebnim naglaskom na one iz ženskog poduzetništva.

U Hrvatskoj žena ima više nego muškaraca, bolje su obrazovane i donose čak 85 % odluka o kupnji, no kao dobavljači su nedovoljno zastupljene.

O nužnosti promjena u nabavi te pozitivnim primjerima iz prakse govorit će:

  • Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria

  • Mirela Senica, predsjednica Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i voditeljica nabave u IBM-u

U raspravi o sudjelovanju hrvatskih poduzetnica u javnoj nabavi govorit će:

  • Diana Matijaš-Vengar, savjetnica za gospodarstvo u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj

  • Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore    

  • Ivančica Franjković, zamjenica predstojnika Državnog ureda za javnu nabavu

Raznolikost dobavljača jedan je od oblika društveno odgovornog poslovanja čija se važnost u Europi tek prepoznaje dok je u tvrtkama Sjedinjenih Američkih Država uspješno integriran već 30 godina. Riječ je o proaktivnom načinu poslovanja koji potiče angažiranje dobavljača, tj. obrta i tvrtki u vlasništvu manjina, veterana i žena. Zahvaljujući tome lanac nabave reflektira demografsku sliku društva u kojem tvrtka djeluje.

Razvoj i održavanje raznolikosti dobavljača velikim tvrtkama povećava mogućnost da čuju nove ideje, primijene nove metode i dobiju pristup novim rješenjima za zadovoljenje potreba svojih kupaca. Takva suradnja im omogućava inovacije, kvalitetnije proizvode i vrhunsku uslugu tržištima na kojima posluju.

U Europskoj uniji trenutačno se razvijaju pravni okviri koji bi tvrtkama koje se brinu o raznolikosti dobavljača, pa tako surađuju i s poduzetnicama, omogućili prednost u javnoj nabavi.

Povezane vijesti

Na kreativan i zabavan način do novog radnog mjesta - započele prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 19 - 30 godina s područja grada Zagreba. Ciklus radionica održava se po peti puta i počinje 29.11.2017.

20.11.2017.

Otvoren novi prodajno servisni centar Toyote u zagrebačkoj Dubravi

Na svečanosti održanoj 26.10.2016, u zagrebačkoj Dubravi proslavljeno je otvaranje najnovijeg Toyota centra Zagreb u Aveniji Dubrava 126.

28.10.2016.
Povratak na vrh