Studij dizajna_program priprema za upis

Lokacija  Donji Grad, Grad Zagreb

Telefon  097/699-7427, 091/798-8794

Oglas je aktivan od 12.09.2024.
Oglas pregledan: 80 puta
Šifra oglasa: 6100460

Cijena:
39 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu

Opširnije o oglasu

Program priprema za upis na Studij dizajna održava se dvosemestralno u periodnu od 10. mjeseca sve do 7. mjeseca odnosno do prijemnog ispita po posebno složenom programu koji se kontinuirano provodi već 14 godina. Program se svake godine unaprijeđuje i dopunjava s obzirom na izazove prethodnih generacija i općenite promjene u provođenju prijemnog ispita na Studiju dizajna. Program priprema vodi magistra dizajna Adriana Pavelić (diplomirala Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu) iza koje je 14 generacija uspješno upisanih studenata i sada već diplomiranih dizajnera. Način metodologije priprema temelji se na individualnom pristupu radu u manjim grupama kroz jačanje i poticanje u izražavanju raznolikih vještina koje svaki od pripremanata posjeduje.

PRIJEMNI ISPIT:

Za upis na Studij dizajna, kandidati prolaze kroz 3 selekcijska kruga: mapa i video, test iz vizualnih komunikacija i industrijskog dizajna i intervju. U ukupnom bodovanju sudjeluju i rezultati vaših matura te ocjene iz škole.

PROGRAM EDUKACIJE:

Program edukacije za Studij dizajna pruža teoretska i praktična znanja i vještine koje polaznicima omogućavaju visok stupanj pripremljenosti za prijemi ispit kao i lakše savladavanje izazova na prvoj godini studija. Metodologija rada obuhvaća razvijanje teoretskih i praktičnih znanja uz poticanje na individualno kritičko razmišljanje i promišljanje o uzročno posljedičnim vezama između ideje i finalnog proizvoda. Unutar programa priprema učimo crtati, mjeriti, promišljati i prenositi ideje iz glave i oko nas na površinu papira, crtački program ili oblikovati u trodimenzionalan objekt ili instalaciju. Također učimo o dizajnu, njegovoj povijesti i njegovoj prisutnosti u svijetu te mentoriramo kroz stvaranje mape radova koja prvenstveno predstavlja vas i vaše afinitete. U program priprema uključena je i osnovna poduka za korištenje digitalnih alata (Adobe Illustrator, Photoshop itd). Kroz individualan pristup potičemo pripremante da razvijaju svoje kreativne interese i vještine kako bi se istaknuli kao pojedinci. Na pripremama se slaže mapa i video koji su potrebni za prvi selekcijski krug prijemnog ispita, a pripremant kroz program stječe sva znanja potrebna za uspješno rješavanje prijemnog ispita.

1 dio:
Uvod u dizajn (teorija)
Dizajnersko crtanje (praksa)
Perspektiva (teorija i praksa)
Kompozicija 1 (teorija i praksa)

2. dio:
Kompozicija 2 (teorija i praksa)
Ilustracija i grafičke tehnike (teorija i praksa)
Grafički i produkt dizajn (skup zadataka/ teorija i praksa)
Dizajn oko nas (teorija)

3. dio:
Sastavljanje mape za prijemni ispit
Pripreme za intervju
Koncipiranje video materijala
Intenzivne Vježbe za prijemni


DETALJI:

Program se provodi u posebno uređenom, inspirativnom i prilagođenom ambientu. Svaku SUBOTU u tri termina po izboru (max 4 polaznika po terminu)/ u drugom semestru pred prijemni ispit pripreme će se odvijati i jednom tjedno radi intenzivnog vježbanja zadataka za prijemni ispit. Pripremanti kroz pripreme stječu sva potrebna znanja za pristup prijemnom za Studij dizajna. Edukacija za prijemni prestaje s početkom prijemnog ispita! Mentoriranje ili pomoć kroz prijemni nisu mogući te su pripremanti dužni samostano pristupiti prijemnom ispitu te ga riješiti sami u cjelosti.

UPISI:
Sat priprema traje od 100-120min ovisno o programu koji je predviđen za taj termin.
Cijena po terminu priprema iznosi 39 EUR a plaćanje se izvršava mjesečno (prije početka sljedećeg mjeseca).
*UPISI TRAJU DO 10.10.2024. godine / Uvodno predavanje /uz prijavu putem email-a (besplatno) u trajanju od 45min održat će se 11.10.2024. u 20h.

Ukoliko želite da vam pošaljemo program ili jedostavno imate pitanje, javite nam se na [email protected] ili nazovite +385976997427

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga