GORSKI KOTAR MRZLE VODICE, 983m2 s projektom za niskoenerget

Molo Longo Nekretnine (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Zelin Mrzlovodički, Lokve, Primorsko-goranska

Telefon  092/233-3667, 051/858-544

Oglas je aktivan od 28.05.2024.
Oglas pregledan: 532 puta
Šifra oglasa: 5886455

Cijena:
98.300 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: građevinsko
Površina: 983,00 m²
Dozvole: građevinska dozvola, vlasnički list, uporabna dozvola

Opširnije o oglasu

Teren u Gorskom Kotaru, Mrzlovodički Zelin udaljen manje od jedan kilometar do jezera Lokve. Teren je očišćen, lagano nakošen i prodaje se sa sa mogućnošću preuzimanja projekta za nisko energetsku kuću. Teren ima važeću građevisnsku dozvolu, te su plaćeni komunalni doprinosi. Struja je provedena do terena, a voda je udaljena cca 70m. Orijentacija je jugo, zapad, a teren sa jedne strane graniči sa šumom (državno vlasništvo) što garatira da se neće izgrađivati kuće na tom području. Također područje okolice terena je nenaseljeno što pruža dodatan mir i privatnost.

Kuća za koju je napravljen projekt kombinira klasične goranske elemente s modernim prostornim konceptom, stvarajući skladan dom u prirodi. Unatoč zadržavanju karakterističnog kosog krova, unutarnje uređenje se bitno razlikuje od tradicionalne goranske arhitekture, pružajući iskustvo života usklađenog s okolinom.

Središnji dio kuće čine prostrani dnevni boravak i kuhinja, smješteni oko ognjišta koje je istaknuto kao srce prostora, te predstavlja mjesto okupljanja.

Glavna namjera bila je uspostaviti povezanost između ljudi i prirode. Kuća je pažljivo osmišljena kako bi prirodne elemente poput drveta, kamena i stakla integrirala u svoju strukturu, te postigla sklad s okolišem. Veliki prozori i staklene površine omogućuju da obilje prirodne svjetlosti prodire u unutrašnjost prostora.
Projekt kuće je rađen sa sistemom prikupljanja kišnice u tank od 30 kubika i solarnim panelima dimenzioniranim za sve potrebe kuće ali prije svega za rad dizalice topline koja služi za pripremu tople vode i podno grijanje u svim prostorijama. Kuća je projektirana da bude potpuno off - grid.

Teren i projekt za kuću koji se veže uz teren idealna su investicija kako za miran obiteljski život, tako i za investiciju turističkog najma.

Obratite se agentu sa punim povjerenjem.

ID KOD AGENCIJE: 2859

Maja Matovina
Agent s licencom
Mob: +385 92 2333 667
Tel: +385 51 858 544
E-mail: [email protected]
www.mololongorealestate.com

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga