OTOK KRK, OKOLICA DOBRINJA - građevinsko zemljište na mirnoj

Dux nekretnine d.o.o. (Prikaži sve oglase)

Lokacija  Gabonjin, Dobrinj, Primorsko-goranska

Telefon  091/622-8062, 091/480-8808

Oglas je aktivan od 25.09.2024.
Oglas pregledan: 345 puta
Šifra oglasa: 6119123

Cijena:
120.000 €

Moguća dostava na Vašu kućnu adresu
Osnovni podaci
Vrsta zemljišta: građevinsko
Površina: 1.057,00 m²
Dozvole: vlasnički list

Opširnije o oglasu

OTOK KRK, OKOLICA DOBRINJA - građevinsko zemljište na mirnoj lokaciji

Na istočnoj strani otoka Krka smještena je općina Dobrinj s istoimenim središtem. Dobrinj se nalazi na brežuljku visokom oko 200 metara i jedan je od srednjovjekovnih kaštela koji su u prošlosti bili središte pismenosti.

Dobirnjština je stoljećima bila izrazito poljoprivredni kraj. Bilo je zastupljeno i stočarstvo te maslinarstvo kao i iskorištavanje šumskog bogatstva. Mjesto je poznato i po živopisnoj narodnoj nošnji, folklornim manifestacijama, školi sopela (krčki puhački instrument) te tradicionalnoj domaćoj kuhinji. U ovom otočnom središtu prevladavaju autohtone kamene kuće i uske kamene ulice koje odišu prošlim vremenima.

Nedaleko od Dobrinja nalazi se špilja Biserujka koja oduševljava svojom ljepotom i zanimljivošću istaloženih oblika. To je jedina špilja na otoku, od njih više od 50, uređena za prijam posjetitelja. Prema legendi, špilja je ime Biserujka (biser) dobila prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima.

Upravo u okolici Dobrinja (Gabonjin) prodaje se građevinsko zemljište površine 1.057 m2, koje se nalazi u mirnom okruženju pogodnom za obiteljski život, ali i dovoljno blizu turističkog mjesta na moru (Malinska), te je i gradnja objekta za turizam moguća. U neposrednom okruženju nalazi se nekoliko objekata za turistički najam, u blizini je mali market, kao i sadržaji koji su dostupni u mjestu Dobirnj, a također i plaža i turistički najrazvijenije mjesto na otoku Krku - Malinska, koje je udaljeno samo 5km.

Ovaj prostrani teren pravilnog je oblika, ravan, i do njega vodi jasno definiran i ograđen prolaz/staza širine cca 2m.
Mogućnost izgradnje objekata za turistički najam ili luksuzne vile, kako zbog neposredne blizine Dobrinja koji zahvaljujući svojoj kulturno-povijesnoj prošlosti može puno toga ponuditi za razvoj kontinentalnog turizma, tako i zbog blizine Malinske kao jednog od najrazvijenijeg turističkog mjesta na otoku Krku.

Plaže u Malinskoj i na otoku Krku poznate su kao neke od najboljih u Hrvatskoj. Jedna od prednosti razvedene i široke obale u Malinskoj je da plaže, gdje god da idete, nikada nisu daleko. Raznolika obala otoka nudi široku paletu plaža: od stjenovitih, pješčanih i šljunčanih plaža do skrivenih uvala. Plaže za djecu, za invalide, nekupače ili starije osobe, plaže za pse, plaže za one koji traže prirodni hlad i blizinu parkirališnih mjesta, ljubitelje sportskih aktivnosti i beach barova, ali i neslužbena nudistička plaža - sve to nudi Malinska.

Malinska je jedna od destinacija koje obitelji s djecom najviše vole. Osim izuzetno dobre povezanosti i blizine, primarno Rijeke i Zagreba, Malinska se kroz svoju ponudu obiteljskog i hotelskog smještaja, plaža i ugostiteljskih objekata s prihvatljivim cijenama nametnula kroz godine kao TOP izbor za brojne obitelji. Osim toga, sigurnost i mir koju pruža Malinska poseban su bonus za sve roditelje željne istinskog odmora.

Iskoristite ovu priliku da izgradite objekt po Vašoj želji za obiteljski život u mirnom i prirodnom okruženju ili kao investicija za nadolazeći turistički trend boravka na rubu turistički razvijenih mjesta, u prirodi, a opet blizu mora!

Za sve dodatne informacije i/ili pitanja stojim Vam na raspolaganju.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja
https://www.dux-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja


ID KOD AGENCIJE: 33368

DUX Rijeka
Mob: +385 91 622 8062
Tel: +385 91 480 8808
E-mail: [email protected]
www.dux-nekretnine.hr

Oglas krši pravila oglašavanja? Prijavite ga